dimarts, 24 de setembre del 2019

Alguns tresors de Las Merindades (i 4)



Aquest dia no només berenàrem i preparàrem queviures, sino que també férem les maletes i deixàrem Espinosa de los Monteros per fer la nostra darrera jornada a Las Merindades i emprendre el viatge de retorn a la nostra illa.

Avui idò, aniríem al Monument Natural Monte Santiago a veure paratge natural, natura pura... Fauna, flora, etnologia i paisatge, tot inclòs a un indret espectacular. 

A tocar amb el País Basc s'aixequen o s'enfonyen muntanyes i solcs immensos que formen, amb el vestit vegetal pertinent, un paisatge fascinant. Començant per l'espectacular fageda, que forma un bosc immens i que ens acompanyà gairebé per tot l'itinerari, iniciam una jornada de caminar que ens arriba a un gegantí amfiteatre dissenyat per les crestes de la Sierra Salvada i s'obri davant dels nostres ulls un vertader espectacle de vertigen que crea el famós Salto del Nervión, de més de 200 metres d'alçada. El que se'ns presentà va ser un dia esplèndid amb una posada en escena d'uns actors ornítics de renom: aufranys, voltors lleonats i trencalossos acompanyats per un farcit d'oronelles i cabots de roca que, tots plegats, ompliren el buit que dóna forma al Cañón de Délica.

Les imatges que segueixen segur recrearan la memòria dels assistents a l'eixida, una aventura que acabaria fent un cafè o un gelat o un refresc al poble d'Orduña, ja al País Basc. La festa s'acabà a l'aeroport de Bilbo, on en Juan ens va desitjar un bon retorn i un fins aviat.

Esper siguin del vostre agrat !!!









































1 comentari:

  1. Com sempre la sensibilitat i el descobriment emocionen al recordar vivències i imatges que la retina ja había oblidat.

    Enhorabona! És Excel.lent!

    ResponElimina