dimecres, 25 de setembre del 2019

Camí portugués

Fa prop d'un any, dins del mes d'agost, ens apuntàrem a fer un troç de "camino", concretament el camí portuguès que va de Porto a Vigo. El grup era nombrós i el liderava el conegut mossèn Jaume Alemany. Amb ell ja havíem fet una grapat de vegades el Camí de Cavalls de Menorca i, aquesta vegada, ens va animar a participar d'aquesta eixida.

El camí portuguès per la costa és especial, el seu trespol és dur a moments, asfalt, ciment, roca, passarel·les de fusta... També trobam trams de camí de terra i d'altres empedrats. El paisatge és divers però sempre contemplant l'Atlàntic. Nosaltres erràrem la sola de les sabates i, com és habitual i era d'esperar, ens varen sortir bufogues i haguérem de fer descans un dia. Això ens va permetre conèixer millor en Juan, el conductor del bus, una persona esplèndida que, amb ella, duríem a terme altres aventures com ja heu pogut veure les persones que seguiu el blog.

Férem prop de 160 quilòmetres i coneguérem moltes persones de moltes edats. Passàrem per indrets molt macos i d'altres no tant però que també hi són. Estàrem allotjats uns dies allotjats al camping de Mougas, on el voluntariat que treballar per netejar l'anomenada costa de la mort hi va tenir la base d'operacions quan la crisi del "chapapote". També passàrem unes nits al seminari de Porto i al Mosteiro de Vairao. La darrera la passàrem a Santiago per després, al dematí, agafar avió i retornar a Mallorca.

Les imatges que segueixen descriuen -seguit- tot l'itinerari trepitjat pels nostres peus i és: Porto-Vila do Conde-Espocende-Viana do Castelo-Caminha-Aguarda-Mougas-As Marinhas-Baiona-Nigran-Vigo.


Esper us agradin i, deman disculpes pel retard. No hi havia pensat més i al rebost hi vaig trobar la carpeta que esperava.


Tram primer: de Porto fins Vila do Conde;







Tram segon: de Vila do Conde a Espocende;











Tram tercer: d'Espocende a Viana do Castelo;







Tram quart: de Viana do Castelo fins a Camihna;



Tram cinquè: de Caminha a Aguarda-Mougas (aquest dia vaig haver de descansar per les bufogues que he esmentat) ;






Tram sisè: d'As Marinhas a Baiona (aquest dia va haver de descansar na Xesca per un esguinç lleu al pinta del peu) ;








Tram setè: de Baiona a Vigo;









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada