Com cada any, l’aventura comença a ca na Marta i en Jordi, els nostres bons i estimats amics de La Selva del Camp. Berenam i preparam les coses per anar al mas.
Mentre les dones van a cercar diferents ingredients per cuinar, nosaltres ens dirigim al mas per començar a descalçar els calçots. Aquest any, però, ha estat especial per a mi. Limitat i peu coix, en Jordi em preparà una plataforma als darreres del seu tractor on, talment una personalitat, vaig poder seure a una cadira i passejar-me dins del sembrat dels calçots. Mentre en Jordi, en Gori i en Rafel descalçaven jo anava espolsant la terra i col·locant els calçots que cuinaríem i, més tard, degustaríem a taula.
Amb les flames d’un foc viu fet amb branques d’avellaners i olivera anavem cuinant els calçots que abans havíem disposat sobre una xarxa de metall. Abans, però, els havíem anat preparant un a un: tallar les arrels i escurçar les fulles. D’aquesta manera quedaven apunt de cuinar i menjar a taula.
Poc a poc s’anaven cuinant i els embolicaven dins paper de diari per conservar la calentor i acabar de confitar. Asseguts ja a taula anaren compareixent els diferents menjars que aquell dia degustàrem: calçots amb salsa romesco, vi de la terra, embotits torrats, mongetes blanques i pa, un pa pagès de bona llesca i molt gustós.
Totes les calçotades que hem viscut fins ara han estat inoblidables, però aquesta també la recordaré amb una especial estima.
Gràcies Jordi i Marta per la vostra amabilitat i hospitalitat !!!
Segueix un curiós reportatge amb imatges de tres reporters gràfics. Esper us agradin.
De l'hort a la cuita. Arreglar els calçots i preparar-los per a la cuita. Branques de la poda, foc, fum, fulls de diari ... i cap a taula. |
A taula tothom hi fa bondat... Cares rodones i galtes vermelles, ulls vidriosos i boques amples... panxes que s'omplen de bons menjars |
La sobretaula sempre animada i celebrada. Na Marina feia anys. Molts i bons !!! |
Tot acaba i aquest any no havia de ser una excepció... Ara a esperar una altra temporada per a repetir i compartir aquests moments viscuts que ens agraden tant recordar per tornar-hi. |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada