dimecres, 9 de juliol del 2014

Cinc dies a la República Txeca (1): Jablonné nad Orlicí.

Detall d'una branca amb fulles i flors d'una pomera; l'arbre que és present a casa un dels racons d'aquest poble acollidor.


Hi arribàrem el dimecres a les sis de l'horabaixa després d'un viatge molt llarg però entretingut; cotxe de Sóller fins a l'aeroport de Palma; avió de Palma a Barcelona i de Barcelona a Praga. Quan arribàrem a Praga, ens hi esperaven dos mestres i una mare. Ells ens guiaren fins a l'estació de ferrocarril, des d'on anàrem cap a un poble proper a Jablonné. Arribats al poble, allà pujàrem a diferents cotxes de pares, mares i mestres que ens acompanyaren fins a la destinació. Una vegada arribats a Jablonné, els nostres alumnes anaren amb les famílies acollidores i nosaltres de cap a l'hotel on hi havia les altres delegacions del projecte Comenius: Escòcia, Xipre i Polònia.

Jablonné nad Orlicí és un poble d'uns 3500 habitants situat a l'est de Bohèmia i als peus de les muntanyes de l'Àguila. És un lloc tranquil envoltat de prat i boscos. Les persones són amables i servicials. Les mestres i els mestres són, també, amables i servicials i, a més, simpàtics i agradables. Els alumnes són, senzillament, el mirall de mestres i pares: simpàtics i amables.

El primer dia, que va ser de viatge, els mestres soparem tots junt a la pizzeria del poble; per cert, un menjar genial,i no parlem de les cerveses. Cansats, ens anàrem a dormir.

L'endemà tocava anar a l'escola, descobrir nous amigues i amics i veure com feien la feina a un indret molt lluny de casa nostra. Vérem classes diferents amb alumnes i mestres diferents; coneguérem idees noves i maneres de fer. Va ser una experiència molt positiva.
Després de berenar, allà comencen molt prest la feina, anàrem cap al teatre del poble. Allà hi tengué lloc l'acte de començament de l'encontre, la que seria la penúltima trobada de l'esmentat projecte. Totes les delegacions tenguérem el nostre espai per presentar-nos com escola i país.

Després de dinar férem descobert pel poble, una passejada genial. Vegeu les imatges que els meus ulls descobriren.

Esper us agradin !!! 

Una imatge de la plaça on la gent va amunt i avall.

Un detall d'un corralet on una branca de pomera guaita amb els botons d'unes flors apunt d'esclatar la seva primavera.
Finestra de doble vidriera que ens delata que els hiverns són freds i llargs.
L'aigua a terra, una petita bassa, testimoni d'una brusca privameral.
Detall d'un mostrador d'un negoci del poble. Cossir, teles, temps d'estar a casa durant l'hivern.
Una construcció típica de l'indret. Al corral sempre hi ha un lloc per a la llenya tant necessari per fer més còmode l'hivern,.

El rellotge de sol del cementiri i l'església.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada