dissabte, 2 de gener del 2016

tossals a la tardor...


El grup a mig camí del Puig de Sa Font.

Ens aturàrem a les barreres de l'embassament de Cúber, on hi deixàrem els cotxes. Sabates i botes ben cordades i motxilles a l'esquena començàrem a fer passes per enfilar la pujada al Puig de Sa Font per després arribar fins a Sa Coma dets Ases. Des de dalt d'aquesta forta pujada poguérem veure Sa Serra de Son Torrella, el Puig Major, l'embassament de Cúber i altres indrets de la nostra Serra de Tramuntana.

Després de beure un glop d'aigua i d'eixamplar la vista anàrem baixant camí a vall pel comellar de Sa Coma dets Ases. Les restes d'una avioneta accidentada i la visita a sa font d'Enmig féren possible una segona aturada. Ara, i abans de dirigir-nos de cap al Pas Llis, ens aturaríem a pegar una mossegada a una antiga era des d'on podíem veure el torrent d'Almadrà, el Puig de Ses Bruixes i el Castell d'Alaró. Lluny, i dins la mar, Cabrera i els seus illots.

Energies renovades anàrem baixant camí avall per pedrenc i roca viva fins arribar al Pas llis on enfilàrem i seguírem caminant fins arribar a divisar el refugi dels Tossals. Abans haguérem de travessar l'olivar de ses cases Velles des Tossals i deixar enrere l'Entreforc.

Arribats al refugi, descansàrem i férem temps per després degustar un arròs brut per agafar forces i seguir l'itinerari. Panxa plena ja ens dirigírem de cap a ses cases velles passant abans pel Pou de Sa Coma on ens aturàrem. Enfilàrem camí per anar observant les marjades i les oliveres de l'indret fins arribar a dalt del comellar. Alguns arribàrem fins a ses cases velles per fer-hi un guait.

Ara el camí ens havia de fer arribar a sa Font des Prat per després enfilar de cap al Coll des Coloms. Abans visitaríem sa Font des Prat.

Després de fer un glop d'aigua restava l'objectiu final: Sa Font des Noguer, per arribar allà on havíem deixat els cotxes.

Va ser una jornada agradable on el temps ens acompanyà. Segueixen unes imatges per poder recordar l'eixida. Esper us agradin.

Salut i passes !!!


Puig Major i Puig des Migdia entre les ombres de niguls baixos.

En Vicenç escoltant les explicacions den Xisco; els altres contents d'haver deixat enrere la pujada empinada al Puig de Sa Font.

Darrera mirada enrere: embassament de Cúber i serra de Son Torrella.
Descens pel comellar de Sa Coma dets Ases.


Berenada sobre una era abans d'enfilar cap al Pas Llis.

Baixant per l'Entreforc per arribar al Pas Llis.


Fent coa per entrar al Pas Llis.

Després del Pas Llis, pedrenc i roca viva fins arribar a l'olivar de ses cases des Tossals.


L'objecte estrany que ens va fer pensar una estona llarga. Resultà ser un Pare Noel que sobrevolava la Serra.


Lledoner, arbre de fulla caduca sempre present a les finques degut a l'ús tradicional que se'n feia: fabricació d'eines agrícoles com forques, mànecs, jous i collar pel bestiar... 

Ja al refugi, la gent descansa i agafa forces per seguir la seva ruta.

A taula esperant l'aliment per a mossegar.
El grup després de dinar.

Fent camí per arribar al Pou de Sa Coma.

Restes de ses cases velles de Tossals Verd.


L'aquaducte de sa Canaleta de Massanella.

Travessant per les passadores des torrent des Prat de Massanella.

Davallant per sa Coma des Coloms per arribar a la Font des Noguer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada