dimecres, 3 de maig del 2017

camí de cavalls 2017 (IV)

De s'albufera des Grau al Port d'Addaia passant pel Cap de Favàritx.

Començàrem a caminar tardet, ja eren les 10 del dematí. Feia un bon dia i la mar estava tranquil·la. Aviat les passes ens arribaren a Cala des Tamarells des d'on poguérem veure sa Torre de Rambla.

Aquesta és una torre de defensa anglesa i es troba al Cap de Rambla -d'aquí el seu nom- que es troba entre les cales dels Tamarells i la de sa Torreta. Va ser construïda entre els anys 1799 i 1802.

Seguint fent camí arribam a Cala Cavaller i, més tardet, a Cala Morella Nou i a sa Platja d'en Tortuga. A mesura que anam caminant es deixa veure el far del Cap de Favàritx.

Fent uns pocs quilòmetres d'asfalt ens endinsam camí de cavalls per arribar a la Punta de sa Font. Baixam cap a Cala d'en Caldés i anam travessant paisatge rural fins arribar al camí de Mongofra Nou que ens conduirà a les Salines de Mongofra.

Aquestes representen una de les zones humides d'un alt interès naturalista. Avui dia es troben en desús i són del segle XIX. Vora aquestes salines es troben les salines d'Addaia, encara més antigues. És un redol on vegetació i avifauna prenen molt protagonisme.

Aviat arribàrem a Port d'Addaia on férem un bon dinar després d'una agradable jornada on el Sol picà de valent.

Horabaixa i vespre ho passàrem a Ciutadella on poguérem veure pondre el Sol i degustar bons menjars.

Vegeu les imatges que segueixen:



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada