dimarts, 2 de maig de 2017

camí de cavalls 2017 (III)

Si el primer dia caminàvem pel sud i el segon pel nord, aquest tercer ho dedicaríem a conèixer dos barrancs del migjorn menorquí.

Es tracta primer del Barranc d'Algendar, una de les zones més importants i espectaculars de l'illa. D'uns 7 quilòmetres de llargària i d'uns 50 i/o 80 metres d'alçada s'endinsa dins la geologia de la zona. L'aigua i el temps han donat forma a un escenari natural i antròpic, ja que és zona agrícola també, molt atractiu pels ulls de naturalistes, excursionistes i curiosos. Pel torrent d'aquest barranc no deixa de córrer l'aigua, fins i tot en temps de sequera; ja que drena gran part del territori proper, des del puig de Santa Àgueda fins el pla Verd. Aquest fet fa que l'escenari natural sigui ple de vegetació de ribera prou important, fins i tot amb exemplars endèmics de gran interès científic.

A l'escenari natural i vestit de verd s'hi afegeixen els ocells, sobretot els rapinyaires: xoriguers, milanes, miloques, falcons, òlibes, esparvers... Dins les aigües del torrent no hi deixen de ser les anguiles, les tortugues d'aigua...

És un indret on l'embruix de la natura t'absorbeix tots els sentits.

L'altre barranc que visitàrem fou el de Binigaus, que hi anàrem per entrar dins la cova des Coloms; una cavitat de 100 metres de llarg per 25 d'alçada.

Res, l'eixida acabà a l'spa de l'hotel per després sopar i descansar per estar eixerits per reprendre la propera ruta l'endemà.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada