dissabte, 22 de novembre del 2014

Nenúfars en un indret de sa serra


Un dia voltant per la nostra serralada nord arribàrem a una possessió de muntanya i en una bassa d'un jardí hi trobàrem uns nenúfars que es deixaren veure...


Els nenúfars són unes plantes conegudes també amb el nom de nimfees; un gènere de plantes d'aigua dolça. Tenen les flors grosses i unes grans fulles degut a la gran abundància d'aigua del lloc on habiten.

El seu nom nymphaea prové del grec que significa Nimfa, un ésser mitològic que li encanta l'aigua. Divinitats de la natura de la mitologia romana i grega.

Les seves flors tenen moltes formes i colors i desprenen uns aromes particulars; però només duren uns cinc dies. Tenen dos tipus de fulla ben diferenciats; unes suren damunt de l'aigua i de forma arrodonida, les altres es troben per davall de la superfície. Les seves arrels solen ser molt llargues, per això viuen a basses amb una certa profunditat.

El seu origen el trobam al continent asiàtic i a l'africà. Però nosaltres en trobàrem en una bassa dins plena serra de Tramuntana;això sí, era en un jardí d'una possessió de muntanya.









2 comentaris:

  1. Pere, ses fotos són una xulada, sobretot ses de ses fulles. Et felicit.

    ResponElimina