dijous, 4 d’agost del 2016

camí de cavalls (V)

Aquest darrer dia férem passes per Ciutadella de Menorca, una ciutat mediterrània, tranquil·la i acollidora, diria que feta a mida. Carrerons estrets i empedrats amb façanes, portals i finestres que conviden a deixar badar els ulls del visitant. Palaus antics i esglésies que delaten temps d'esplendor de famílies benestants. Murades i port que guarden gelosos el tresor geogràfic d'unes terres cada vegada més orientals dins d'aquesta petita mar Mediterrània.

Passejàrem pels carrers i carrerons i ens va sorprendre el carrer de "Qui no passa" després d'haver conegut la llegenda (...temps enrere, cap a l'any 1646 i en temps de pesta hi havia un carro que anava passant pels carrers de Ciutadella per portar els morts a les afores de la ciutat i així evitar que l'epidèmia anés contagiant a més gent. El carruatge però no va poder entrar a un carreró i, d'ençà d'aquell dia, el carrer s'anomenà "Qui no passa").

Plaça des Born, Ses Voltes... indrets que conserven empedrats de carrers de temps medievals on s'hi poden fer passes tranquil·les fins arribar al mercat ubicat a una plaça construïda entre el 1868 i 1869. Aquest és un mercat fet de ferro forjat i és l'únic que hi ha a l'illa. Peix, carn, embotits, formatges i verdura són els productes de la terra que hi podem trobar. Sense deixar de banda el gin.


Segueixen unes imatges que mostren els instants d'aquell dematí plujós. 















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada