dimarts, 2 d’octubre del 2012

Escapada a Biscaia [primer dia]

Cristall i titani són la pell d'aquests gran monstre de cultura artística


Enguany el Museu Guggenheim Bilbao celebra el seu quinzè aniversari i ho fa amb un ampli programa d’esdeveniments artístics. Nosaltres hi férem una ullada i ens va agradar, com sempre que hi hem anat.


L'atri dirigeix la gent cap a les nombroses sales d'exposició que hi ha


Però el que realment val la pena veure i observar detingudament és l’edifici, l’espai que va dissenyar l’arquitecte Frank Gehry. Un edifici amb 24.000 m2 de superfície dels que 11.000 estan destinats a exposició. Aquest espai escultòric és, senzillament, espectacular i, alhora, innovador. Tot el conjunt s’integra perfectament a l’espai urbà de la ciutat; que s’ha anat recuperant del seu passat industrial.


La gent escolta les indicacions de la guia. L'atri és el lloc des d'on comença la visita cultural a aquest immens espai

Hem de recordar que l’indret on s’alça aquest gran i espectacular edifici abans era un moll d’ús portuari i industrial. Per tant, es va recuperar el pas del riu Nervión creant així un espai per la ciutat on oci i cultura es donen la mà.


Vertaderes  torres d'escales de ferro s'enfilen als tres nivells del gran museu

La pell de l’edifici està feta de fines planxes de titani, unes 33.000, que aconsegueixen uns efectes originals segons la tonalitat que agafa l’esmentat material segons l’atmosfera del moment. La pedra i el vidre són altres materials que es van fer servir.


Na Maria i en Joan escolten concentrats les explicacions de l'obra visual de Jenny Holzer "Díodes lluminosos" instal·lada al Guggenhein de Bilbao l'any 1997

L’espai interior és ampli, molt ampli. S’organitza a través de l’atri central des d’on connecten als tres nivells del Museu amb ascensors de titani i vidre, vertaderes torres d’escales de ferro i passarel·les corbades; vertaderes obres d’enginyeria. Aquests tres nivells ofereixen un total de vint galeries que mostren obres d’artistes d’arreu del món; que mostren obres singulars i innovadores de gran format.

Grans i petits hi troben el seu espai
La matèria del temps de Richard Serra a la sala 104 del museu ens ofereix vuit escultures d'acer de dimensions variables. L'obre genera al visitant la sensació de moviment i vertígen a l'hora.
Els reflexes del pont que creua el riu Nervión es troba perfectament integrat dins d'aquest espai cultural
L'entrada al museu, façana de titani i cristall

Na Llum, en Joan, na Maria, na Xesca, na Maria Bel i en Joan davall aquesta gran aranya de metall que custòdia el gran museu d'art contemporani Guggenhen de Bilbao.

Val la pena guaitar-hi !!! Aquí teniu un grapat d’imatges, a veure si són del vostre agrado.


Informació treta de la web http://www.guggenheim-bilbao.es











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada