dijous, 24 de maig del 2012

La perseverança d'un amic ...




 Un amic, unes mans, una traça.


A cops de maça en Lluís va donant forma a blocs de fusta o troncs provinents d’arbres que ja han fet la seva feina dins la natura. Fustes d’arbres (olivera, nesprer, faig, om, mentider...) que abans formaven part del nostre entorn natural van arribant, per diferents motius, al taller den Lluís. Després de reposar un temps dins les ombres del taller, i sense que l’artesà els deixi de vista, aquests troncs van prenent altres formes, van mostrant el seu cos nu després de desvestir-se de la seva escorça.


La maça va picant sobre els diferents mànecs dels diferents estris de ferro (gúbies, cisells,...) que van entrant i solcant aquell cos nu de fusta. L’enginy, la il·lusió i les ganes de dir qualque cosa guien el nostre artista. Tira a tira, es va consolidant la forma que donarà pas a l’obra d’ones sinuoses i que ens insinuarà el missatge tant desitjat per l’autor.
Nosaltres, els receptors, els observadors directes, quedarem encisats d’aquests moviments quiets però elegants i seductors d’aquesta natura morta però viva ara en una altra dimensió. Aquella dimensió de saber valorar les coses ben fetes on l’enginy, el bon gust i la sensibilitat es donen sempre la mà.

Des de molts anys enrere, en Lluís ha estat –i és encara- un observador enamorat de la natura. Un artista se fa tira a tira, com el bon vi que roman dins les botes. Ell, lentament i amb perseverança, ha anat cercant el seu equilibri, allò que realment l’omple.  

A aquesta darrera exposició que ha fet a la capella de Ses Escolàpies (Sóller, Mallorca) amb el títol de Punts ha mostrat tot un conjunt de treballs que han volgut homenejar als punts i seguits que van escrivint les nostres vides. Per a mi ha estat un punt de trobada per recordar nombroses anècdotes de moments viscuts amb intensitat, érem més joves.

Enhorabona Lluís i a seguir solcant per dins les fustes dels arbres !!!
Segueixen unes imatges de l’exposició. Esper que us agradin !!!












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada