dijous, 3 d’octubre del 2019

Voltant per Escòcia (III): de Fife a Inverness.



Despertàrem a St Andrews després de passar la nit més freda del viatge. Carregàrem maletes al cotxe i ens atracàrem al poble per fer-hi descoberta i berenar.





Aquesta petita ciutat té moltes coses per veure, nosaltres ens deixàrem endur pels carrers i carrerons d'aire medieval fins arribar al centre on les South Street, Market Street i North Street ens mostraren altres carrers per arribar a les runes del castell, el seu tamany ens mostra el poder i la riquesa que tenia l'església d'aquell moment.

Seguírem caminant pel carrer, paral·lel a la costa, on s'hi troben dependències universitàries, noves i antigues; aquesta metròpoli n'és ciutat universitària i els edificis de la University of St Andrews es troben repartits pels carrers. És tracta de la universitat més antiga d'Escòcia fundada el 1413 i és una de les que tenen més prestigi del Regne Unit.

Fent camí arribàrem a la platja de West Sands on l'any 1981 s'hi rodaren escenes de la pel·lícula "Chariots of Fire".

Ara tornaríem agafar cotxe i faríem el que deixàrem de fer l'horabaixa del dia abans: visitar East Neuk i alguns dels seus poblets.














East Neuk és un topònim escocès i es refereix a una corba de costa (est en aquest cas) on s'hi troba una filera de poblets de pescadors molt interessants. Les carreteres tranquil·les, la mar molt a prop, el camp a tocar a banda i banda i racons d'encant per descobrir.

Crail seria un dels dos poblets que visitàrem. Aquest és un poble de carrerons de pedra que, falda avall, condueixen als visitants al port que es troba protegit per una escullera degut a les fortes corrents del Firth of Forth. Després ens aturaríem a Elie on hi vérem aucells de prat i marins.




















Ara ens havíem de dirigir cap a Inverness on hi faríem nit. Aquest seria el dia més llarg de cotxe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada