dilluns, 18 de juliol del 2016

camí de cavalls (I)

De Cala Blanca a Son Xoriguer passant pel Cap d'Artrutx.

Feia poques hores que havíem aterrat. Dinats i acomodats cadascú a les seves cambres preparàvem els estris per anar a fer les primeres passes per Menorca.

Era horabaixa i la intenció era la d'estrenar les passes per les terres menorquines. Aquesta vegada des de Cala Blanca fins a Son Xoriguer passant pel far del Cap d'Artrutx. El camí anava costejant molt prop de la mar. Lluny es veia la silueta de l'illa de Mallorca. Les serralades -la del nord i la de llevant- s'anaven retallant baix la posta del Sol que anava anunciant com s'atracava el vespre.

Son Cabrisses, Cala en Bastó, Cap Negre, Punta des Sac des Blat, Cova des Moro i Cap d'Astrutx; topònims que acabàvem de trepitjar per un trespol de terra, arena i pedra de marés. Sivines, mates de romaní i llentrisca foren la vegetació salvatge que ens acompanyà al llarg del trajecte.


Va ser un primer contacte amb el què seria l'aventura d'aquella menuda setmana.

Unes imatges volen donar color i forma d'aquesta petita aventura. Esper us agradin...

El far d'Artrutx se troba a l'extrem dud-oest de l'illa de Menorca. Ell i el far de Capdepera -a Mallorca- delimiten els extrems de cadascuna d'ambdues illes. Se va construir l'any 1858 i funcionava amb oli d'oliva, més tard ho va fer amb petroli. L'any 1969 la seva alçada augmentà 17 metres per poder complir amb el pla de millora. El 2005 va ser inscrit al catàleg insular de patrimoni històric de l'illa de Menorca.
Caminant cap el Cap d'Artrutx, l'extrem occidental de Menorca. Pertany al municipi de Ciutadella, a 7 quilòmetres de la ciutat.

Gavina corsa o de bec vermell és una de les gavines més escases del nostre planeta. S'alimenta de peixos durant la nit i viu a la Mediterrània.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada